top of page

Kokias šilauogių veisles rinktis pradedančiajam augintojui?


Dažnai sulaukiame klientų laiškų su panašiomis užklausomis: "Prie namo turime laisvą 15 x 2 m žemės plotelį, kuriame planuojame sodinti šilauoges. Žemės dar neturime, tad kokią reikėtų pilti ir kur geriausia įsigyti? Kiek šilauogių krūmelių pirkti? Ar skirtingų veislių? Kokias veisles geriau pasirinkti? Taigi šį kart - apie šilauogių veisles pradedančiajam augintojui.

Pirmam gražiam derliui, visų pirma sodinkite "Reka" ir "Patriot" veislės šilauoges. Šių veislių šilauogės nenuvylė nei vieną sezoną. Pasodinus 3 ir daugiau metų amžiaus sodinukus, saldžių, desertinių uogų ragausite tų pačių metų liepos mėn. "Patriot" šilauogės vertinamos dėl švelnaus skonio, "Reka" taip pat nenusileidžia skoniu, be to yra palyginti nelepios ir be galo gausiai derančios šilauogės.

Jeigu vietos turite šiek tiek daugiau, visada geriau sodinti įvairesnių veislių šilauoges. Taip ir dėl geresnio žiedų apdulkinimo, ir dėl to, jog šilauogių skanauti galėsite ilgesnį laikotarpį. Papildomai sodinkite šalčiams ir ligoms atspariausias veisles: "Bluecrop", "Chandler" ir "Toro".

Norintiems sulaukti uogų itin anksti, rekomenduojame kiek lepesnę "Spartan" šilauogių veislę. Norintiems išskirtinės kokybės ir įspūdingo dydžio uogų siūlome rinktis "Nui" veislės šilauoges. Ieškantiems "kažko įdomesnio" siūlome citrinos aromato rausvąsias "Pink Lemonade" šilauoges.

© Julija Rudvalytė. Be Julijos Rudvalytės sutikimo kopijuoti draudžiama.

Nuotraukos: Monikos Medikienės

Mūsų naujienos
Naujausi
Archyvas
Paieška pagal raktažodžius
Žymių dar nėra.
Sekite mus
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square
bottom of page