top of page

Vaiskrūmių mulčiavimas


Nemulčiuotas raudonojo serbento krūmas

Augalų mulčiavimas kaip priemonė naudojama kovojant su piktžolėmis ir siekiant palaikyti augalams reikalingą drėgmę sausringuoju metų sezonu. Būtent sausra šiais metais tapo pagrindiniu augintojų galvos skausmu; dalyje Lietuvos šią vasarą buvo paskelbta stichinė sausra. NoriuUogu.lt sodų, kurie yra Marijampolės raj, sausra taip pat neaplenkė. Nuo stichinės sausros taip pat labiausiai kentėjo Birštono, Druskininkų, Varėnos, Šalčininkų, Elektrėnų, Šakių, Alytaus, Trakų raj. ir Kalvarijos savivaldybės.


Agroplėvele ir šiaudais pamulčiuotas baltojo serbento krūmas

Turint tinkamą vandens šaltinį ir laistymo įrangą uogynus, sodus ir daržus, žinoma, galima reguliariai laistyti, tačiau tokias galimybes turi toli gražu ne visi. Sausringuoju metų sezonu vieninteliu išsigelbėjimu tampa mulčiavimas.


NoriuUogu.lt uogynai, apsodinti įvairių veislių serbentais, agrastais ir svarainiais mulčiuojami, pasitelkiant drėgmę išlaikančią tehnologiją. Aplink krūmus ant dirvos tiesiama juoda agroplėvele, kuri padengiama šiaudais. Tokia technologija naudojama ne vienerius metus labiausiai pasiteisina sausringais metais. Kitiems augintojams besiskundžiant apverktina derliaus kokybe, NoriuUogu.lt gali pasiūlyti aukščiausios kokybės prisirpusių juodųjų, raudonųjų ir baltųjų serbentų bei įvairių rūšių agrastų.


Naudojant juodą agroplėvelę krūmams duodame papildomą apsaugą nuo piktžolių, padengimas šiaudais neleidžia agroplėvelei įkaisti bei išgarinti drėgmės, taip pat prailgina agroplėvelės tarnavimo laiką (plėvelės neišdegina saulė).

Baltojo serbento uogų derlius krūmus mulčiuojant agroplėvele ir šiaudais ir krūmų nemulčiuohant visai

Mulčiuoti galima ir kitokiais būdais. Labiausiai tam tinka šviežiai nupjauta veja arba pievų žolė. Svarbu gausiai apdengti mulčiuojamą medį ar krūmą, tačiau aklinai neuždengti kamieno ar šakų, kad augalai nenušustų.


Nuotraukoje kairėje matyti dviejų baltojo serbento krūmų derliaus palyginimas mulčiuojant krūmus juoda argro plėvele ir šiaudais bei nemulčiuojant visai. Abi nuotraukos darytos Marijampolės raj., 2018-06-29 d.



© NoriuUogu.lt. Be NoriuUogu.lt sutikimo kopijuoti draudžiama.

Nuotraukos: Monikos Medikienės




Mūsų naujienos
Naujausi
Archyvas
Paieška pagal raktažodžius
Žymių dar nėra.
Sekite mus
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square
bottom of page